Sântimbru-Băi deşi  este declarat o staţiune eminamente turistică, practic nu avem pensiuni şi hoteluri clasificate oficial. Sunt însă foarte multe (de ordinul sutelor) case de vacanţă, care primesc „musafiri”, contra-cost sau chiar gratis, în unele cazuri.

La Sântimbru-Băi sunt multe clădiri, unele chiar vechi, de la începutul secolului 20,  dar bineînţeles majoritatea au fost construite în epoca socailistă când populaţia din satele şi oraşele adiacente au căutat un refugiu temporar de la urbanizare şi controlul autorităţilor.

Majoritatea construcţiilor sunt haotice, fără vreun plan de proiectare sau plan de amenajare. Acest lucru ridică serioase probleme de urbanism, dar în general, cu ochii unor turişti, acest „haotism romantic”, dominat imixtiunea pădurii de conifere cu mici case ascunse printre brazi, poate fi chiar un aspect de atracţie în sine.

Aici se organizează în august Zilele Tineretului din Băile Büdös (Büdösfürdői Ifjúsági Napok), de către cei din Sântimbru, iar în ianuarie sau februarie concursul de schi fond intitulat „Fut a Büdös”, organizat de Primăria Sâncrăieni.

Liquid Web Dedicated Servers