Tinovul Lucs
-
A Lucs-tőzegláp
Románia legnagyobb havasi tőzeglápja, Csíkszentkirályon található - Vidéki élet, Erdély.
- Lucs tőzegláp (Harghita, Romania)
-
Mlaştina Tinovul Lucs
Se află într-un crater uriaş la 10 km Vest de localitatea Sâncrăieni, pe partea nordică a Harghitei de Sud aproape de creasta principală a muntelui, între culmeaTolvajos şi Băile Pucioasa din Sântimbru. Craterul (caldera) se află la o altitudine de 1080 m deasupra mării, având un diametru de 7 km. Marginile calderei sunt delimitate la Nord de vârful Talabor (1293 m), la est de Nagy-Kő-bükk (1231 m), la sud Tető-fenyő (1392 m), la sud-vest Dealul Rotund (1245 m) iar la vest Piatra Cormoş (1160 m).
-
Rezervaţia botanică Mlaştina Büdös-Sântimbru
Se află pe teritoriul staţiunii balneoclimaterice Sântimbru-Băi, în zona sudică a Munţiilor Harghitei. Staţiunea situată la o altitudine de 1100-1250 m este renumită mai ales pentru emanaţiile gazoase, folosite în tratarea simptomelor reumatice. Mlaştina Büdös are o suprafaţă de 3 ha, fiind declarată rezervaţie naturală încă din anul 1955, la propunerea Academiei Române, prin Hotărârea nr. 1625/01.08.1955 al Consiliului de Miniştri.
- Tinovul LUCI Peat Bog - Lucs tőzegláp (Harghita, Romania)
-
Trasee turistice
Jigodin-Băi - Coasta Mocirla Agrişului - Sântimbru-Băi
Marcaj: cruce albastră
Este traseul de legătură dintre stațiunea balneoclimaterică Jigodin-Băi și stațiunea Sântimbru-Băi - cu 2 mofete cu emanații puternice care i-a adus numele de Băile Puturoase. Zona periferică are și o importanță geobotanică, fiind declarată rezervație naturală cu mlaștini - Mlaştina Büdös.